Skip to content

Desafiaments en l’Operativa Diària de Restaurants.

  • by
Desafíos de la hostelería Valenciana

Al costat de la consultora *Cint, l’estudi de TheFork recull l’opinió de 610 propietaris, xefs, directors generals i comandaments d’alta direcció del sector de la restauració espanyola que treballen en restaurants amb tiquets superiors a 25 euros.

La gestió diària d’un restaurant enfronta múltiples desafiaments, principalment en la gestió del personal i l’ocupació del local. Segons aquesta enquesta, més del 60% dels hostalers destaquen la formació d’empleats, la gestió de condicions laborals i la motivació del personal com els principals reptes en recursos humans.

Quant a l’ocupació, els hostalers es preocupen per la fidelització de clients, la gestió d’opinions en línia i el control de l’afluència en moments de baixa demanda. A més, el 65% assenyala que la legislació sobre alcohol i tabac és un problema significatiu, seguit per l’obtenció de llicències i permisos (62%) .

Mirant al futur, la sostenibilitat i el màrqueting digital són àrees crítiques. Implementar pràctiques sostenibles enfronta obstacles com la falta de capacitació i els alts costos, mentre que l’ús d’eines de màrqueting digital genera desconfiança en un 82% dels professionals, els qui temen que aquestes estratègies puguen danyar la reputació del negoci. Aquests desafiaments reflecteixen la complexitat de l’operativa diària en el sector de la restauració i la necessitat d’estratègies efectives per a superar-los. Creus que els problemes de la restauració Valenciana són en essència els mateixos?.